si
Pogovor z Darinko Kozinc - dobitnico nagrade MIRA

Pogovor z Darinko Kozinc - dobitnico nagrade MIRA

  • Lokacija
    Pomnik miru na Cerju
  • Kdaj
  • Ura
    18:00

Letošnja NAGRADA MIRA je po izboru žirije pripadla goriški pisateljici Darinki Kozinc, ki se je občuteno posvetila raziskovanju ženskih likov, še posebej aleksandrink. Kdo so bila slovenska dekleta in žene, ki so s trebuhom za kruhom odšle v Egipt in s svojim delom preživljale družine? Kako so odhajale in kako so se vračale? Kakšna je njihova podoba v slovenski književnosti in kaj o njih menijo domačini? Kdo so današnje aleksandrinke? S pisateljico se bo pogovarjala Tanja Tuma, predsednica Slovenskega PENa.

Več o gostji večera:
Darinka Kozinc je univerzitetna diplomirana inženirka lesarstva in magistrica biotehniških znanosti. Med letoma 1997 in 2007 je bila ravnateljica Srednje lesarske šole Nova Gorica. Med letoma 2006 in 2010 je bila podžupanja Mestne občine Nova Gorica. Je predsednica Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink in predsednica Goriškega literarnega kluba Govorica. Živi in dela v Solkanu.

Informacije

Kontakt

Turizem Miren–Kostanjevica
Cerje, Lokvica 35
5291 Miren

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se